Internetdiensten

Internet, de interesse daarin is volledig uit hobby ontstaan. Toen ik zestien was sloot ik zelfstandig een internetabonnement af (die ik ook zelf betaalde), om mijn eerste zelf aangeschafte PC van Internet te voorzien. Dat moet ergens in 1999 zijn geweest, toen nog niet ieder huishouden een PC (laat staan Internet) had.

Telematica
Door de interesse in Internet en techniek in het algemeen, maakte ik de keuze om op het MBO te kiezen voor Telematica. Mijn stages heb ik altijd in de richting van tele-en datacommunicatie gekozen. Door al die stage-ervaring ben ik toch aardig goed geworden in het aanleggen van datanetwerken, iets dat in mijn huidige werk nog dagelijks van pas komt.

HTML/PHP/CSS en MySQL
Tijdens mijn HBO studie, Human Technology aan de Hanzehogeschool, heb ik mijn interesse voor programmeren en automatisering verder ontwikkeld. Al tijden was ik bezig met het maken van websites, deze waren destijds alleen maar uit HTML opgebouwd. Het begon met een nieuwssite waar ik handmatig code aan toe moest voegen om een nieuwsitem aan te maken. Het koste erg veel tijd en daarom verslonsde de website een beetje. Op een stage tijdens mijn HBO-studie kwam ik erachter dat automatiseren met een CMS mij veel tijd zou schelen.

Mijn eerste echte geautomatiseerde website bouwde ik voor mijn korfbalclubje (Thrianta) in Hoogeveen. Een hele zomer ben ik er mee bezig geweest! Het was de eerst geautomatiseerde website die Thrianta ooit gehad heeft.

De toekomst
Na wat losse projectjes heb ik nu na enkele jaren de energie weer gevonden om lekker aan het (web)bouwen te gaan. Met een kop vol ideeën ga ik nu weer aan de slag. Het zijn leuke ideeën, waar veel tijd in gaat zitten. Ideeën, waar ik nu niet te veel over wil schrijven. Ik beloof dat als een idee tot een uitwerking is gekomen, hier (op deze persoonlijke site) veel over geschreven zal gaan worden.

Ik ga over het algemeen geen websites voor anderen bouwen. Op het gebied van “internetdiensten” werkt ik dus alleen mijn eigen ideeën uit. Het is natuurlijk altijd mogelijk mij als adviseur te gebruiken.